V jihlavské nemocnici se mají nyní maminky jako v hotelu
Tady nejsi v hotelu, ale v nemocnici... Tak to už nyní v Jihlavě tak úplně neplatí. Pro maminky v jihlavské nemocnici se nyní každé ráno připravují na oddělení snídaně hotelového typu. Ženy si tak mohou vybrat, na co mají chuť.
Cílem personálu v jihlavské nemocnici je, aby se ženy cítíly více jako doma a lépe se zotavovaly z porodu.
„Nastávajícím i novopečeným maminkám se snažíme nabízet co nejvyšší komfort, a k tomu neodmyslitelně patří i chutná a kvalitní strava. Nově proto ženám na oddělení šestinedělí nabízíme stravu pestřejší i bohatší. Pevně věřím, že díky tomu budou maminky nejen spokojenější, ale také se budou lépe zotavovat po porodu a snáze jim půjde i kojení, které je jednou z našich velkých priorit,“ říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra
Herboltová.
Maminky si mohou vybrat z několika druhů pečiva, mléčných výrobků, šunky, cereálií, ovoce i zeleninu. Lednice jim kromě snídání zůstává na oddělení k dispozici celý den.
„Záleží nám na tom, aby se u nás maminky cítily dobře, a právě strava bývá nejčastěji diskutovaným tématem. Věříme proto, že tuto změnu pacientky ocení a budou se u nás cítit jako doma, nebo dokonce jako na dovolené. Pokud jde o pestrost a nabídku potravin, udělali jsme opravdu velký krok vpřed,“ dodává Petra Herboltová.
Jihlavskou porodnici si vybírají maminky nejenom ze spádového Jihlavska, ale také vzdálených míst jako je Vrchlabí, Česká Lípa a další města.
Zdroj a foto: Nemocnice Jihlava