10. května 2023
2 minuty čtení

Slavnostní otevření grilovací zóny na Skalce přilákalo desítky lidí

Pod bývalým popravištěm Na Skalce ve středu 10. května v podvečer proběhlo slavnostní otevření grilovací zóny.

Grilovací zónu v hodnotě přesahující 310 tisíc korun nechala vybudovat společnost Plzeňský Prazdroj jako producent piva Velkopopovický Kozel. Griloviště předala městu Jihlava do užívání i správy.

Společnost se zasazuje o udržitelné životní prostředí, proto se rozhodla vytvořit relaxační grilovací zóny, které jsou vytvořeny z významné části z použitých materiálů a budou sloužit široké veřejnosti.

Původní myšlenka byla taková, aby Kozel učil lidi dávat věcem nový smysl, tedy upcycling. Narazili jsme ale na několik problémů. Nakonec je tedy gril vyrobený celý alespoň z recyklovaného materiálu, beton, kovový límec i štěrk,"  uvedl Ondřej Jüngling, brand specialista Velkopopovického Kozla.

První podpal byl svěřen do rukou jednoho z dobrovolných hasičů, které Kozel dlouhodobě podporuje. Slavostní řeč pronesl náměstek primátora Radek Popelka. Po ní následovalo pro náštěvníky zdarma občerstvení připravené přímo na grilu známým ostravským kuchařem Davidem Valíčkem.

Připravila: Anna Rásochová