21. března 2023
1 minuta čtení

Jihlava ve francouzské Remeši ukázala, že umíme být světoví. Na mezinárodním finále kuchařské soutěže získala páté místo

Vysočina zanechala na mezinárodním finále prestižní kuchařské soutěže Trophée Mille hluboký dojem a vysloužila si pochvalu od šéfkuchaře Philippa Milla i celé poroty.

V listopadu 2022 se v jihlavském nákupním a zábavním centru konalo české kolo soutěže mladých  kuchařů a cukrářů Trophée Mille, které uspořádal Kraj Vysočina. První místo a účast na mezinárodním finále Trophée Mille International vybojovala domácí OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava.

Právě tato škola se v pondělí 20. března utkala s dalšími studenty gastrooborů z celého světa. Tereza Urbánková a David Lukačko získali ve francouzské Remeši páté místo, speciální cenu místních producentů obdržel Erik Mareš (someliérství) a Kristýna Kratzmannová (servis).

Zdroj a foto: Kraj Vysočina
 

Dále doporučujeme