01. listopadu 2022
2 minuty čtení

Blíží se Gurmet den, největší kuchařská show na Vysočině

Třetí ročník GURMET DNE s Krajem Vysočina se blíží, aby mohl opět v plné síle ukázat, co mohou a umí studenti gastrooborů nabídnout. V sobotu 5. listopadu se utkají ti nejlepší v jihlavském Cityparku ve finále mezinárodní gastronomické soutěže žáků středních škol Trophée Mille.

 V soutěži se opět utká osm dvoučlenných týmů z různých škol z celé České republiky, které se úspěšně kvalifikovaly v korespondenčním kole. Dvojice budou mít za úkol připravit v improvizované kuchyni umístěné přímo na pasáži obchodního centra šest degustačních porcí slaného a sladkého pokrmu s využitím čtveřice povinných surovin – pro letošní finále jsou to husí prsa s kůží z rodinné farmy Kalhov, tradiční medovina originál z Včelařství Sláma, kozí žervé BIO z kozího mléka z Biofarmy DoRa a Vítův zákvas z červené řepy.

V odborné porotě zasednou uznávaní čeští šéfkuchaři, například: Jan Horký, Pavel Mareš, Tomáš Popp a další. Svoji účast na českém finále v Jihlavě potvrdil i prezident soutěže Trophée Mille, vyhlášený francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille.

Vítězný tým bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním finále Trophée Mille International, které by se mělo uskutečnit na jaře příštího roku ve francouzské Remeši.

Zdroj a foto: Kraj Vysočina