Třetí ročník GURMET DNE s Krajem Vysočina se blíží, aby mohl opět v plné síle ukázat, co mohou a umí studenti gastrooborů nabídnout. V sobotu 5. listopadu se utkají ti nejlepší v jihlavském Cityparku ve finále mezinárodní gastronomické soutěže žáků středních škol Trophée Mille.
V soutěži se opět utká osm dvoučlenných týmů z různých škol z celé České republiky, které se úspěšně kvalifikovaly v korespondenčním kole. Dvojice budou mít za úkol připravit v improvizované kuchyni umístěné přímo na pasáži obchodního centra šest degustačních porcí slaného a sladkého pokrmu s využitím čtveřice povinných surovin – pro letošní finále jsou to husí prsa s kůží z rodinné farmy Kalhov, tradiční medovina originál z Včelařství Sláma, kozí žervé BIO z kozího mléka z Biofarmy DoRa a Vítův zákvas z červené řepy.
V odborné porotě zasednou uznávaní čeští šéfkuchaři, například: Jan Horký, Pavel Mareš, Tomáš Popp a další. Svoji účast na českém finále v Jihlavě potvrdil i prezident soutěže Trophée Mille, vyhlášený francouzský šéfkuchař a držitel dvou michelinských hvězd Philippe Mille.
Zdroj a foto: Kraj Vysočina